Doorzoek de catalogus
 
 
   
 

Aangepaste hoog/laag keukensystemen

 

ADVYS is verdeler van het Deense merk Ropox sinds 1996. Ropox is op zijn beurt fabrikant van hoog/laag systemen voor keukens en tafels sinds 1962. Deze hoog/laag systemen bieden een oplossing om flexibel en ergonomisch te kunnen werken, zowel in zithouding als in een staande houding.

ADVYS  levert deze systemen aan keukenspecialisten, de projectmarkt en zorginstellingen. ADVYS levert enkel de hoog/laagsystemen, niet het meubilair. De eindklant kan volledig vrij samen met de keukenspecialist een keuken kiezen, volgens zijn eigen budget en smaak.

Een keuken die aangepast is aan een rolstoelgebruiker of een persoon die hoofdzakelijk zit verschilt op veel punten met een klassieke keuken.

Het gamma in een notendop:

Systemen die slechts occasioneel moeten aangepast worden
Uitermate geschikt voor projecten met meerdere keukens, serviceflats, woonprojecten, enz.

- Brackets/muurhaken: een kwalitatief hakensysteem. De hoogteverstelling gebeurt traploos dmv. inbussleutel. Dit is de meest economische oplossing.

- Flexibasic  voor werkblad: eenvoudig manueel in de hoogte verstelbaar met een Jack-up (krik). Dit systeem laat toe om op een snelle en efficiënte manier een hoogteaanpassing uit te voeren. Dit systeem wordt ook nastelbaar hoog/laag systeem genoemd en is ideaal voor projecten zoals service-flats.

Systemen die frequent moeten aangepast worden
Bv. in thuissituaties, waar meerdere gebruikers van de keuken gebruik maken, oefenkeuken in een revalidatiecentrum, enz:

Voor werkbladen:
- Flexi is een gemakkelijk op te bouwen keukenframe voor werkbladen. Verticale en horizontale elementen passen perfect in elkaar. Manuele bediening met hendel, of elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening. Het is perfect mogelijk om nadien van een manueel systeem over te gaan naar een elektrisch. Het verschil tussen de hoogste en de laagste stand is standaard 30 cm.
Hoekopstellingen tot 250 x 250 cm zijn ook mogelijk.

Voor bovenkasten:
- VertiElectric is een elektrisch systeem voor bovenkasten, waarbij deze 30 cm naar beneden komen. Een esthetische variante is Verti-Inside, waarbij enkel de binnenkast naar beneden komt. Diagonal brengt de kastjes 43 cm naar beneden en tegelijk 18 cm naar voor. De belangrijkste vernieuwing is dat beide systemen onzichtbaar blijven, ook als de kastjes volledig naar beneden zijn.

- Met een 4 Single als basis kan men een hoogteverstelbare tafel, een kookeiland of een werkblad zonder muurbelasting realiseren.


Belasting:
Naargelang het gekozen systeem kan een frame een werkblad dragen van 60 cm tot 300 cm. Voor de bovenkasten is dit van 60 cm tot 180cm.

Veiligheid:
Voor elektrische systemen is een veiligheid aangewezen. Dit om de gebruiker niet te kwetsen of voorwerpen op het werkblad niet te beschadigen.

Nuttige info:
Overzicht producten
Geadviseerde prijzen zonder plaatsing
Voor bijkomende technische informatie kan je ook terecht op de website van ROPOX.

Alle Ropox systemen zijn in onze showroom in Waasmunster te bekijken na afspraak. Dit geldt enkel voor professionele plaatsers, eventueel samen met hun eindklant of de architect.


 
    Website ontwikkeling door Trivali webcommunicatie